Sieraadvormen op Kunstfestival De Middelste Molen

LOENEN – Ook dit jaar vindt er weer een kunstfestival plaats in Papiermolen Museum De Middelste Molen aan het Kanaal-Zuid in Loenen. Dit gaat plaatsvinden op 25 en 26 augustus met als titel: Sieraadvormen (Objecten, sculpturen geïnspireerd door sieraden). Grote en/of kleine vormen uitgaande van het sieraad. Tijdens het festival wordt gewerkt met papier van de Middelste Molen, al of niet gecombineerd met pulp, verf, karton, andere papiersoorten of materialen. Beide dagen zijn voor het publiek toegankelijk.

Twaalf kunstenaars vanuit diverse disciplines zullen dan aan het werk zijn, zodat de bezoeker een kijkje in de keuken van deze kunstenaars kan nemen, hierdoor misschien geïnspireerd wordt en zelf zin krijgt om aan de slag te gaan.
De Middelste Molen (1622) in Loenen is de enige historische papierfabriek in Nederland die nog werkt op stoom- en waterkracht. Veel soorten papier zoals het aquarel, etspapier, met pigmenten gekleurd papier, maar ook nog diverse andere soorten papier worden machinaal (maar nog wel op de traditionele wijze) gemaakt.
Veel kunstenaars, hobbyisten en belangstellenden hebben de weg naar De Middelste Molen al gevonden. Regelmatig hebben op deze plek in de afgelopen jaren kunstmanifestaties plaats gevonden. Kunstenaars worden tijdens deze dagen in de gelegenheid gesteld, kennis te maken met het papier van De Middelste Molen. Veel bezoekers bezochten deze manifestaties en elk jaar worden dat er meer.
Ook dit jaar zal weer een catalogus worden uitgegeven met werk van de kunstenaars die meedoen aan dit Festival bij de Papierfabriek “ De Middelste Molen” te Loenen. Er is meer dan voldoende parkeergelegenheid.

Momenteel vindt er tot en met 23 september in het CODA Museum te Apeldoorn een tentoonstelling plaats met hetzelfde thema ‘Sieraadvormen’. Er is werk te zien van 35 kunstenaars uit Nederland, Duitsland en Korea. Dus ook allemaal sieraadvormen waarin papier of pulp verwerkt is in combinatie met andere materialen. Als onderdeel van het festival werd ook deze expositie georganiseerd door de drie kunstenaars, aangesloten bij De Middelste Molen, Claudia Eikendal, Mieke Veerkamp en Karla Kassenaar. Door samenwerking van De Middelste molen met het CODA museum kon deze mooie tentoonstelling worden gerealiseerd.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.