Bonte avond sluit KVS af

EERBEEK – Ieder jaar hebben de Kinder Vakantie Spelen in Eerbeek weer een ander thema. Dit jaar was dat Verhalen Vertellen. “Hoofdrolspelers Dolf en Fleurtje Kleurtje speelden de rode draad in het verhaal. Iedere dag waren zij aanwezig en hadden zij een opdracht voor de kinderen”, vertelt Tim Hogeland van de werkgroep KVS. Dolf was een hele saaie man met grijze kleuren en Fleurtje Kleurtje een vrolijke kleurrijke vrouw. Iedere dag kregen de 190 kinderen een opdracht die ervoor moest zorgen dat grijze Dolf ook opfleurde en kleurrijker werd.
Naast deze rode draad, werd er natuurlijk hard aan hutten gebouwd en was er tijd voor andere activiteiten zoals het uitje naar het zwembad. “Dat ging beter dan vorig jaar”, zegt Tim die het hele jaar samen met de andere leden van de werkgroep druk bezig is geweest met de voorbereidingen. “We hebben vorig jaar goed geëvalueerd. Wat beter kon was het uitstapje naar het zwembad. Vorig jaar moesten de kinderen er zelf komen, op de fiets. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om de kinderen door de ouders weg te laten brengen en op te halen. Dat zorgde ervoor dat de kinderen èn langer in het zwembad konden zijn èn het was een stuk veiliger”.
Tim is tevreden over deze editie van KVS. “Het was een topjaar. De zestig vrijwilligers waren enthousiast. Ook de twintig nieuwe vrijwilligers reageerden zeer positief. ‘Alsof we jullie al jaren kennen’, was een veel gehoorde reactie. En ook met het weer viel het mee, maar één buitje op de dinsdagmiddag”.
De week in de buitenlucht werd, zoals altijd, afgesloten met de Bonte Avond (foto). “Het was mooi weer en dat zorgde ervoor dat ouders er echt een avondje uit van maakten. Stoelen en koelboxen werden meegenomen”, zegt Tim tevreden. Samen werd de KVS ‘bont’ afgesloten. – Foto Wencel Maresch.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.