Camperplaatsen in trek

DOESBURG – Op de Turfhaven in Doesburg, of de betoncentrale, zoals het in de volksmond heet, zijn begin juli 80 parkeerplaatsen gerealiseerd en daarbij ook zes camper-overnachtingplaatsen. En die blijken zeer in trek. Na een melding in het cluborgaan van de Nederlandse Kampeerauto Club, bezoeken mensen uit het hele land de sta-plekken aan de haven. En ze zijn daar zeer tevreden over, zeker ook omdat het staan op deze plaats gratis is en dat komt niet vaak voor. Voor de stroom betaalt de gebruiker 0,50 per kwu. En ook is er een extra stroompaal om de accu van een e-bikes op te laden.
De oude GTW-loods aan de Turfhaven moet nog worden opgeknapt, evenals de stortkoker en de kraan die er nog staan, maar het geheel ziet er nu al aantrekkelijk uit. Bij de opening kondigde wethouder Henk Westra aan dat er nog vier plaatsen bij komen en dat er een sani-station wordt geplaatst, waar toiletten kunnen worden geleegd.
De eerste ervaringen leren dat die extra plaatsen geen overbodige luxe zullen zijn. Een familie uit Waalwijk – “Onze namen hoeven niet in de krant.”- wil wel kwijt dat ze blij zijn dat er vrijdagmiddag nét een plekje vrijkomt aan de Turfhaven. “We komen juist vanuit Meppel aan en gaan na het weekend weer naar huis. Dan zit de vakantie er op. Dit is een hele mooie locatie en het verbaast ons dat het gratis is. Op andere plekken betalen we tot wel tien euro per persoon per nacht, dat zouden we hier ook grif betaald hebben. Maar dit is nog veel mooier natuurlijk. En die paar tientjes geven we hier wel uit, want we gaan lekker in Doesburg eten en moeten ook nog boodschappen doen.” – foto: Wencel Maresch
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.