Geringe belangstelling voor nieuwbouwplan De Woordhof in Hummelo

HUMMELO – In mei heeft de gemeente Bronckhorst een inventarisatie voor de belangstelling voor het nieuwbouwplan De Woordhof in Hummelo gehouden. In het plangebied is plaats voor in totaal acht woningen. De belangstelling viel tegen en daarom wil de gemeente het plan aanpassen.

Geïnteresseerden konden zich inschrijven voor zes rijwoningen voor starters (twee blokken van drie in collectief particulier opdrachtgeversschap (CPO) en voor twee kavels voor particulier opdrachtgeverschap. Naar verwachting is deze locatie de laatste grote inbreiding in Hummelo.

Na de inschrijftermijn bleek de interesse klein. Dit heeft de gemeente vervolgens doen besluiten het bestemmingsplan aan te passen. Aan de Beatrixstraat in Hummelo blijft een blok van twee keer drie rijwoningen mogelijk, maar Bronckhorst wil geïnteresseerden met een aanpassing van het bestemmingsplan ook de mogelijkheid bieden in plaats daarvan één tweeonderéénkap-woning te realiseren of één vrijstaande woning. Daarvoor acht men de belangstelling blijkbaar groter. Op de Keppelseweg blijft het mogelijk twee vrijstaande woningen te bouwen, maar daarnaast komt de mogelijkheid op die plek drie vrijstaande woningen of twee tweeonderéénkap-woningen te realiseren. Het maximaal mogelijke aantal nieuwbouwwoningen blijft overigens acht. Over de geplande aanpassingen heeft de gemeente overlegd met de dorpsbelangenvereniging.

Om de aanpassingen mogelijk te maken, moet wel het bestemmingsplan wijzigen. Hiervoor start Bronckhorst nu een procedure. Met de aanpassingen hoopt de gemeente beter in te spelen op de vraag van inwoners.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.