Jubileum RTV Veluwezoom

EERBEEK / BRUMMEN – RTV Veluwezoom, de lokale publieke omroep voor de gemeente Brummen, bestaat in september tien jaar. In het weekend van 8 en 9 september wil de omroep trouwe kijkers en luisteraars in het zonnetje zetten en volop verwennen. “Het wordt een speciaal weekend met veel activiteiten. Een bijzondere belevenis die u niet mag missen”, zegt Alex Klein, voorzitter van de omroep.

In het jubileumweekend wordt van zaterdagochtend 07.00 uur tot zondagavond 19.00 uur non-stop ‘live’ vanuit de studio in Eerbeek een marathonuitzending verzorgd. Alle vrijwilligers dragen hieraan hun steentje bij. Ook jubileert een aantal programma’s zoals Verenigingen in het nieuws, Donder en Bliksem en Veluwezoom Actueel. Voor deze programma’s is extra aandacht. “Zondagmiddag vanaf 12.00 uur houden wij Open Huis. Er treden bands op en iedereen mag komen kijken hoe we radio maken, hier vanuit onze studio op de bovenverdieping van sporthal De Bhoele in Eerbeek”, aldus de voorzitter. In het laatste uurtje, vanaf 18.00 uur, is het tijd voor de Climax van het jubileumweekend. Zo worden de prijzen uitgereikt van de radiospelletjes die we spelen en worden de zogenaamde ‘superluisteraars’ in het zonnetje gezet. “U kunt uzelf of iemand die u kunt nog steeds opgeven als superluisteraar”, zegt Klein. “We zoeken natuurlijk het liefste luisteraars die al vanaf het begin luisteren. Geef aan wat u met de omroep hebt en geef u op”. Dat kan door een e-mail te sturen naar superweekend@rtv-veluwezoom.nl. Vermeldt naam, adres en telefoonnummer en vertel in het kort waarom de lokale omroep juist u moet uitnodigen als VIP.

De voorzitter, Alex Klein, heeft nog niet zo lang geleden het stokje overgenomen van Jan Plasman. Hij werkt nu anderhalf jaar voor de lokale omroep, naast zijn fulltimebaan als financieel journalist. Klein is trots op wat RTV Veluwezoom de afgelopen tien jaar heeft gedaan en bereikt. Met in totaal negenenveertig vrijwilligers wordt de lokale omroep gerund. Het gaat hierbij om radioprogramma’s, kabelkrant en de interactieve website. De omroep zit bovenop het nieuws. Secretaris Jos Hoekstra, vanaf het begin betrokken als bestuurslid bij RTV Veluwezoom, noemt de brand in 2004 bij papierfabriek Mayr Melnhof als voorbeeld. “Vanuit onze studio aan de Loubergweg zagen onze medewerkers rookpluimen boven Eerbeek en stond de uitzending direct in het teken van deze brand. Als omroep vervulden wij dat weekend een belangrijke rol bij de informatievoorziening. Het aantal hits op onze site steeg explosief”.

RTV Veluwezoom verzorgt vele programma’s. Belangrijk voor de omroep is het actualiteitenprogramma Veluwezoom Actueel, dat iedere doordeweekse dag tussen 19.00 en 20.00 uur wordt gepresenteerd. “Het aantal uren nieuwsvoorziening willen we graag verder uitbreiden”, vertelt Klein. “Het kan uitgebreider, maar daar hebben we meer mensen voor nodig, vooral overdag. Er zijn veel interessante politieke en maatschappelijke ontwikkelingen in onze gemeente. Die kunnen we nu helaas niet allemaal brengen”. De omroep zoekt nu dan ook met name vrijwilligers voor de nieuwsredactie. Mensen die het leuk vinden om programma’s voor te bereiden of te presenteren. Klein denkt bijvoorbeeld ook aan een discussieprogramma met een politiek thema. “Ideeën zijn altijd welkom”, benadrukt de voorzitter. “Het niveau van de programma’s mag verder omhoog. Naast het ‘snelle’ nieuws willen we meer achtergronden bij het nieuws brengen, uiteraard gericht op de gemeente Brummen. Ons belangrijkste doel is om de luisteraar het gevoel te geven dat ze zonder RTV Veluwezoom een belangrijke schakel in informatievoorziening missen”.

Klein weet goed wat hij wil met RTV Veluwezoom. “De lat gaat iets hoger. Het televisiekanaal waarop onze kabelkrant wordt getoond biedt met de komst van glasvezel ook mogelijkheden om lokale televisie te maken. Halloween Eerbeek krijgt op 27 oktober de primeur. Daarnaast moeten de programma’s nog beter aansluiten op de sociale media, het moet meer onderscheidend en er moet meer worden samengewerkt. En we willen dus ook heel graag nieuwe vrijwilligers aantrekken”.

www. rtv-veluwezoom.nl

Fotobijschrift: Ko Peelen in de studio aan de Händelstraat 45C in Eerbeek. Ko werkt bijna vanaf het begin bij RTV Veluwezoom. Samen met Marco Quartel maakt hij iedere zaterdagmorgen het programma Raddraaiers. “Ik vind het leuk om met muziek bezig te zijn en de techniek vind ik mooi”. – Foto Lotte Bienias.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.