Home / Velp / Vitale 100 jarige

Vitale 100 jarige

VELP – Je zou het haar beslist niet geven, maar mevrouw Renske Kramer – Curré vierde donderdag toch echt haar honderdste verjaardag. Burgemeester Petra van Wingerden-Boers bracht haar om die reden een bezoek in haar feestelijk versierde woning in de Ulenpas in Velp.

Een eeuw geleden, op 9 augustus 1912, is mevrouw Curré geboren aan de Parallelweg in Dieren. Tijdens haar jeugd woonde ze onder andere in Arnhem, Zutphen, Amersfoort en Hilversum. Dat is ook de stad waar zij op 28 mei 1938 trouwde met Gerrit Jan Kramer.

Op jonge leeftijd had mevrouw Curré haar eerste baantje. Ze was onder andere dienstmeisje bij de familie Van Vengel in Arnhem, fotohandel Meilink, de directeur van de gasfabriek in Zutphen en wasserij en strijkinrichting De Gracht. Vervolgens heeft mevrouw Rense Curré vijf jaar gewerkt in de huishoudelijke dienst van het ziekenhuis in Zutphen. Hierna heeft ze enkele jaren in de horeca gewerkt in Amersfoort. Mevrouw Curré heeft haar carrière afgesloten bij de Drie Gasthuizen in de Beekstraat in Arnhem.

In 1955 verhuisde ze naar de Beethovenlaan in Velp. Hier bracht ze erg veel uren door met haar kinderen en kleinkinderen. Na het overlijden van haar echtgenoot Gerrit Jan Kramer in 1984, verhuisde ze naar de Ulenpas in Velp en zij woont daar nog steeds met veel plezier. Ondanks haar hoge leeftijd kan ze zich nog prima redden: ze kookt nog iedere dag zelf en ze doet een aantal huishoudelijke werkzaamheden nog steeds zelf. Ook volgt mevrouw Curré verschillende sport en nieuwsprogramma’s en lost ze graag kruiswoordpuzzels op – foto: Wencel Maresch

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.