Home / Dieren / Bijdrage voor NSGK

Bijdrage voor NSGK

DIEREN – De Nijmeegse Vierdaagse lopen is op zich al een prestatie. Voor Dierenaar Theo Gudde had deelname aan dit sportieve evenement nog een extra betekenis. Hij probeerde zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen voor de NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.

Theo’s kleindochter Luna Wansink van vijf zit in een rolstoel en kan niet lopen. “Zij zal het nooit kunnen, de Vierdaagse lopen”, vertelt Theo. “Voor mij een extra reden om iets goeds te doen met de vierdaagse.” Luna is één van de gezichten van de NSGK en doet ook mee aan de Speeltuinbende, wat inhoudt dat zij met andere kinderen speeltuinen mag testen op toegankelijkheid voor kinderen met een beperking.
Hoewel Luna in Loenen woont, komt ze zeer regelmatig in de Dierense Speeltuin. Haar moeder is geboren en getogen in Dieren en kwam hier vroeger zelf al spelen. Ook opa en oma nemen Luna graag mee. De Dierense Speeltuin vindt het belangrijk dat ook kinderen met een beperking fijn kunnen spelen en steunen het werk van de NSGK dan ook van harte. “We hebben al een poosje een potje op de balie staan, waarin bezoekers een bijdrage kunnen doen”, vertelt voorzitter Marieke Hartjes. “Ook tijdens de Culturele Dag dit voorjaar hebben we veel geld opgehaald voor Theo.” Vrijdag kon zij de totale opbrengst bekend maken. “We hadden 102,07 euro in het potje zitten. Dit bedrag heeft de Speeltuin verdubbeld, dus je krijgt 204,14 euro van ons.” Een mooi bedrag, waar opa Theo natuurlijk erg blij mee is. “Ik had zelf al bijna 500 euro bijeen en dit is daar een mooie aanvulling op. Hier kan de NSGK weer mooi werk mee doen.”

Op de foto staat Luna met haar opa Theo en Marieke van de Dierense speeltuin in haar favoriete speeltoestel: de grote schommel.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.