Vroege handel

LOENEN – Wat waren ze maandagmorgen weer vroeg met de pony’s en paarden op de jaarmarkt bij Den Eikenboom. Vanaf zes uur ’s ochtends werd er weer flink handel gedreven, vaak nog met het ouderwetse handjeklap.

De aanvoer van pony’s en paarden was ongeveer gelijk aan vorig jaar. Ook dit keer was er weer een aantal ezels en hun gebalkt schalde soms over de markt. Al vroeg kwamen de fokkers en handelaren met hun dieren naar deze plek om te proberen ze te verkopen. De onderhandelingen gingen vaak gepaard met ouderwets handjeklap, een ritueel dat ook jongere handelaren nog overnemen.
Het verdiende geld kon weer besteed worden op de grote braderie in de straten van Loenen. Er was van alles te koop voor huis, tuin en inwendige mens. Het was weer heerlijk snuffelen langs de kramen met voordelige koopjes en bijzondere artikelen. Het publiek kon ook genieten van de vrolijke muziek van muzikanten bij de terrassen en koorzang van het Oosterhuuzens Dialectkoor. De volksdansgroep kreeg ook weer veel bekijks.
De belangstelling was vanaf de vroege ochtend weer enorm voor dit gezellige evenement. Wie eenmaal kennis heeft gemaakt met de Loenense markt komt er ieder jaar voor terug. Vooral rond het middaguur was het hier en daar schuifelen. Bij de Brink was weer de kofferbakverkoop. Het weiland was wederom goed bezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.