Home / Regio / Open Monumentendag in Rheden

Open Monumentendag in Rheden

Het thema van de Open Monumentendagen is dit jaar Groen van Toen. In Rheden is dat natuurlijk prachtig, want er zijn weinig gemeenten zo groen van karakter en rijk aan monumenten. Rheden telt vele schitterende buitenplaatsen, landgoederen, hofjes, bijzondere begraafplaatsen en fraaie parken.

Dit jaar is de Valkenberg in Rheden voor het eerst te bezichtigen. Dit statige landhuis ligt schitterend op de stuwwal. In Dieren is het resultaat te zien van een omvangrijke restauratie van de Schweer bey der Beckehof. Ook Villa Veertien, een oud pakhuis in Dieren-Zuid, doet dit jaar voor het eerst mee. Bezoekers kunnen in Ellecom terecht op landgoed Avegoor en ook landgoed Rhederoord in De Steeg is de moeite van een bezoek waard. Ook landgoed Heuven in Velp, met zijn mooie koetshuis en jachthoornblazers, is geopend. In de Petruskerk in Spankeren is een expositie te zien over de Marke. Ook het kasteel en de historische dorpskern van Rozendaal zijn de moeite van een bezoekje meer dan waard. Verschillende landgoedtuinen in Velp zijn opengesteld voor publiek en bij de muziektent kan iedereen genieten van muziek.
Al deze en nog veel meer activiteiten en adressen zijn verzameld in een programmaboekje, dat verkrijgbaar is op de gemeentehuizen en servicecentra, bibliotheken, VVV-serviceposten, diverse boekhandels en het Kulturhus in Laag-Soeren.

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.