Home / Loenen / Vakantiespel Loenen geslaagd

Vakantiespel Loenen geslaagd

LOENEN – Het Loenens Vakantiespel is weer achter de rug. De Loenense kinderen kwamen weer massaal af op het spelpunt, dat dit keer niet bij De Brink was maar bij Scouting Loenen in het Lonapark. Door verbouwingswerkzaamheden aan de Brink kon de leiding hier niet terecht. Scouting bracht uitkomst. De plek bleek uitstekend geschikt te zijn voor het vakantiespel. In het bos konden de jongens en meisjes zich prima vermaken.

De werkgroep van Spritshz had, in samenwerking met Wisselwerk, weer een leuk, afwisselend en spannend programma opgezet. Iedere keer waren er ongeveer 40 kinderen in de leeftijd van vijf tot twaalf jaar. In de meeste plaatsen is het krijgen van voldoende leiding een moeilijk punt. Niet in Loenen. De jongeren van Spritshz geven elkaar het stokje door. Sommigen blijven vele jaren actief bij het vakantiespel. Zo’n 22 jongeren vormen met elkaar de leiding. Zij zorgen er voor dat alles op rolletjes loopt.

De eerste week maakten de jongens en meisjes zich druk met een vossenjacht en nieuwe spelletjes als de levende bingo. Het dagje uit naar de Julianatoren was een schot in de roos. In de tweede week was er bij mooi weer een watermiddag op het terrein van de ijsbaan. Op dinsdag en donderdag werd de meeste tijd besteed aan het bouwen van een eigen hut. In groepjes, met hulp van een leider, werd geprobeerd een echte hut in elkaar te zetten. De hut moest ook waterdicht zijn voor de nacht. Het lukte allemaal. Het hutten bouwen werd gedaan op het plein bij De Brink, omdat er gemakkelijker gebouwd kan op een harde ondergrond en ook het opruimen vergt niet zoveel tijd. ’s Avonds stonden nog een speurtocht en een bonte avond met playbacknummers op het programma, dit keer in het clubhuis van de voetbalvereniging Loenermark.
“Fijn dat we van alle kanten medewerking kregen”, vertelt Christiaan Keizer van de vakantiespelleiding. “Door de toezegging van de Dorpsraad, Scouting, voetbalvereniging Loenermark, de ijsbaan en De Brink kon toch alles doorgaan. Ieder jaar gaat het weer prima op dit vakantiespel door fijne samenwerking”.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.