Home / Bronkhorst / Ponyclub IJsselruiters op de regionale kampioenschappen Gelderland/Flevoland

Ponyclub IJsselruiters op de regionale kampioenschappen Gelderland/Flevoland

Zaterdag 4 augustus 2012 is de eerste dag van de kampioenschappen van start gegaan in Wezep. Op het nieuwe bedrijventerrein H2O was meer dan voldoende ruimte om de wedstrijdringen voor de dressuur en springen neer te leggen. Ook het weer speelde goed mee met een warm zonnetje in de gedurende de hele dag.

Twee ponyleden van de IJsselruiters zijn gestart in de dressuur. Zenzi Gerritsen reed met haar pony Sjors haar eerste grote kampioenschapwedstrijd maar dat was voor zowel haarzelf als haar pony geen extra druk. Ontspannen lachend reed zij de ring in en reed een nette proef ondanks dat haar pony toch even was afgeleid door een aantal koeien die net een paar meter verderop in de wei stonden en een haas die net besloot om tijdens de proef er van tussen te gaan. Haar scores van 171 en 177 leverde haar een 16e plek op.
Vera van Winkoop startte in de Z2, hoogste klasse van de dressuur, met Meijreihoeve’s Roy. Deze 7 jarige pony rijdt zij al vanaf zijn 3e jaar en elk kampioenschap lukt het haar om een klasse hoger te starten met Roy. Zij mocht 2 proeven rijden en dat leverde haar de bij de 1e proef de 2e plaats op met 64,51% en in de 2e proef de 7e plaats met 59,74%. Beide uitslagen tezamen leverde haar de 4e plek op en daarmee een startplaats voor de Hippiade in Ermelo waar de beste ruiters en amazones van Nederland het tegen elkaar opnemen.

Naast de dressuur is Vera ook gestart in het Z springen met haar pony James Bont. In de eerste omloop was zijn foutloos en mocht dan ook door naar de 2e omloop. Hierin was ze ook foutloos en daardoor mocht ze door naar de barrage. In de barrage kreeg ze uiteindelijk 8 fouten maar eindigde met de 6e plaats toch in de prijzen.
Dat deze Vera met beide pony’s heel goed presteert blijkt wel uit het feit dat zij deel mag nemen aan de RABO Talentenplan in Ermelo.

Ook in de springring verschenen Linn Wassink met haar pony Olympia in de klasse B. Linn is dit jaar met deze pony begonnen en het was haar 1e kampioenschap met Olympia. Helaas moest zij de ring verlaten na 3 weigeringen. In de klasse L springen ging Manon Wensink van start met haar pony Pino. De eerste manche ging goed en leverde een foutloze rit op. In de 2e manche liep ze tegen 12 strafpunten aan waardoor zij eindigde op de 23e plaats.
Ceryl Hissink mocht met Happyness in het M springen. Zij reed ook een foutloze eerste manche en mocht door naar de 2e manche. Zij kreeg daarin een balk en een weigering aan haar broek waardoor zij op de 9e plek eindigde.

Vrijdag 10 en zaterdag 11 augustus starten de paarden in Wezep voor hun kampioenschap en 5 leden van de rijvereniging ‘De IJsselruiters’ in de dressuur starten en 4 bij het springen.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.