Petitie afval-doesburg-anders is online

DOESBURG – Half juli, na de informatieavonden over het nieuwe afvalinzamelingsysteem in Doesburg, kondigden Doesburgers een oproep aan de gemeenteraad aan. De vraag was om nog eens goed na te denken over wat het nieuwe afvalinzamelingsysteem dat 2013 in Doesburg wordt ingevoerd, voor de inwoners gaat betekenen.
Op dat bericht kwamen veel, voornamelijk zeer positieve, reacties. Niet alleen Doesburgers reageerden, maar ook inwoners van buurgemeenten die al een systeem kennen zoals dat in Doesburg lijkt te gaan komen.

Er is vanaf 3 augustus een digitale petitie beschikbaar, zodat inwoners van Doesburg het verzoek aan de gemeenteraad kunnen ondersteunen. Dat verzoek luidt in het kort: “kijk nog eens goed naar de praktische gevolgen voor de inwoners van de gemeente en handhaaf in elk geval de nu vertrouwde inzamelpunten voor plasticafval”. Eind september behandelt de gemeenteraad het verzoek. Op 20 september is er een commissievergadering waarin we het verzoek kunnen toelichten. Wij willen die gelegenheid zeker aangrijpen. Met een overweldigend aantal steunbetuigingen kan de gemeenteraad niet om een herbezinning heen. De petitie is te vinden op http://afvaldoesburganders.petities.nl.
Ook zijn er handtekeningenlijsten beschikbaar voor mensen die niet over internet beschikken. Om een dergelijke lijst te ontvangen, kan men contact opnemen via tel. 0313-474774.

E-mail. afval-doesburg-anders@kpnmail.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.