Home / Velp / Geen asbest vrijgekomen bij brand Kennedylaan

Geen asbest vrijgekomen bij brand Kennedylaan

VELP – Bij de brand die in de nacht van 30 op 31 juli woedde in het pand aan de President Kenndylaan 22 in Velp is geen asbest vrijgekomen. Tijdens het bestrijden van de brand bleek dat er asbest verdacht materiaal in het pand aanwezig is. Na onderzoek van een erkend bedrijf dat inventarisatie heeft gedaan en monsters heeft genomen op het betreffende perceel, het trottoir en aangrenzende tuinen, is gebleken dat er geen asbest is aangetroffen in de directe omgeving. Op dit moment is echter nog niet te zeggen of er ook asbest in het pand nummer 20 / 22 aanwezig is. Voor de zekerheid is het hele pand afgesloten zodat eventueel aanwezige asbest niet uit de woning kan ontsnappen. De eigenaar van het pand is verantwoordelijk voor her ruimen van eventueel in de woning aanwezige asbest en mogelijke vervolgacties. De gemeente ziet toe op alle activiteiten. De eigenaar van het pand en de gemeente zijn hierover in gesprek.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.