Home / Bronkhorst / Huishoudinkomenstoets bijstand met terugwerkende kracht afgeschaft

Huishoudinkomenstoets bijstand met terugwerkende kracht afgeschaft

BRUMMEN – De huishoudinkomenstoets is van de baan. De invoering van de toets, die bepaalt dat er per gezin nog maar één bijstandsuitkering wordt verstrekt, is met terugwerkende kracht per 1 januari 2012 teruggedraaid. Inwoners van de gemeente Brummen die op grond van die nieuwe regel geen recht hadden op een uitkering, kunnen zich bij Werkplein Activerium melden. Komen zij nu wel in aanmerking, dan krijgen zij met terugwerkende kracht alsnog hun uitkering.

Dit heeft de Eerste Kamer half juli besloten. Al in mei vroeg staatssecretaris De Krom gemeenten op deze wijziging in de Wet werk en bijstand (WWB) te anticiperen. Dit om te voorkomen dat er werkzaamheden werden verricht die vervolgens weer teruggedraaid moesten worden. De overige wijzigingen in de WWB blijven wel van kracht.

Inwoners uit Brummen die zich na 1 januari 2012 op het Werkplein Activerium hebben gemeld om een bijstandsuitkering aan te vragen, maar vanwege de huishoudinkomenstoets geen recht hadden, komen door de wetswijziging nu mogelijk wel in aanmerking. Zij kunnen met terugwerkende kracht tot maximaal 1 januari 2012 een uitkering krijgen, wanneer zij zich tot en met 16 september 2012 met een geldig identiteitsbewijs melden op het Werkplein Activerium, Deventerstraat 46 in Apeldoorn en aan de voorwaarden voor bijstand voldoen. Hetzelfde geldt voor inwoners die zich niet hebben gemeld, omdat zij wisten dat zij op basis van de aangepaste regels niet voor een uitkering in aanmerking kwamen. Ook zij kunnen zich tot en met 16 september 2012 (alsnog) op het Werkplein Activerium melden.
Na 16 september 2012 vervalt het eventuele recht op een uitkering over de afgelopen maanden. Vanaf deze datum geldt de normale aanvraagprocedure. De uitkering gaat dan niet eerder in dan de dag waarop men zich op het Werkplein Activerium meldt om een aanvraag in te dienen. Kijk voor meer informatie over de Wet werk en bijstand op www.apeldoorn.nl/uitkering
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.