Doesburg klaar voor Zomer in Gelderland

DOESBURG – Zomer in Gelderland, de vrolijke circuskaravaan van Omroep Gelderland, komt op vrijdag 10 augustus naar Doesburg. Een team inwoners krijgt daar om 9.50 uur ’s ochtends een aantal pittige opdrachten, waaronder een decoropdracht, waarmee het team maximaal 1.000 euro kan verdienen voor een goed doel.

Reserve-teamcoach Jan Strating van Team Doesburg vertelt hoe zij zich voorbereiden: “We zijn perscontacten aan het leggen en mensen aan het mobiliseren, want er moeten natuurlijk veel handige mensen stand-by staan die dag. Ze mogen van mij niet weg zijn en moeten bij de telefoon zitten”, lacht Jan. “En we gaan zorgen dat er veel publiek komt, zodat de markt die avond gezellig vol is. Ook zijn we middeleeuwse kledij aan het uitzoeken, want tenzij het enorm bijt met het thema dat we krijgen, gaan we allemaal in originele Hanzekostuums.’
Het team is nog niet helemaal compleet, vertelt Jan. “We zijn nog bezig met samenstellen en veel mensen zijn op vakantie. Tot nu toe komt de helft van de deelnemers uit de Stichting Doesburgse Hanzefeesten, wat ook ons goede doel is, en de helft uit de Doesburgse Rotaryclub. Allemaal gedreven en enthousiaste mensen die zich graag en belangeloos inzetten voor Doesburg. Dat is het bijzondere van ons team en van veel Doesburgers, als er iets moet gebeuren helpt iedereen. We zijn een stad met een dorpsmentaliteit.’

De decoropdracht is voor ieder team in een ander thema: “We hopen dat het raakpunten heeft met de middeleeuwen. Maar ik zag ook de Muppets voorbij komen en dan wordt het lastig, tenzij we er de Medieval Muppets van maken. We hebben ons goed voorbereid en genoeg mensen gemobiliseerd. Verder is het gewoon een aanslag op je creativiteit, maar dat is ook het leuke ervan”, zegt Jan.
Het goede doel van Team Doesburg is de Stichting Doesburgse Hanzefeesten: “Eén dag per jaar wordt Doesburg helemaal in middeleeuwse sfeer gebracht. Iedereen gaat verkleed, er zijn riddergevechten, er zijn middeleeuwse ambachten te zien, er lopen ‘hoeren en sloeren’ rond en heel Doesburg doet mee. Met het prijzengeld wil de organisatie een middeleeuwse riddertent aanschaffen.”

Kom Team Doesburg op 10 augustus aanmoedigen op de Markt! Tussen 13.00 en 16.00 uur kan iedereen een persoonlijk verhaal (over het dorp, een passie, een ergernis, een verdriet of groot plezier) in onze ‘Van de Hak op de Tak-boom’ hangen. Misschien komt presentatrice Angelique Krüger dan wel even met jou praten!
Om 18.20 uur begint de live-Tv-uitzending, elke werkdag live te zien op Omroep Gelderland. Ook Radio Gelderland is de hele dag live aanwezig om verslag te doen van de activiteiten rondom Zomer in Gelderland. Er is ook een facebookactie: ‘like’ facebook.gld.nl, kom met je face op de muur in de Zomer in Gelderland Live-uitzendingen. Daar maak je kans op mooie prijzen!
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.