Ap Lammers wordt nieuwe toernooidirecteur Open NK Schaken

DIEREN – Ap Lammers wordt volgend jaar de nieuwe toernooidirecteur van het Open Nederlands Schaakkampioenschap. Het jaarlijkse toernooi wordt in 2013 voor de 35e keer gehouden in Sporthal Theothorne in Dieren.

Lammers, voormalig wethouder Sport in de gemeente Rheden, streeft ernaar om, samen met alle betrokkenen, het evenement weer op het oude niveau terug te brengen met minstens vijfhonderd deelnemers en een sterke hoofdgroep. Lammers heeft in het verleden ook meerdere jaren grote betrokkenheid getoond bij het toernooi, dat al jaren een sterke band heeft met de gemeente Rheden. De nieuwe toernooidirecteur benadrukt dat blijvende ondersteuning van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond KNSB essentieel is: “Belangrijke voorwaarden voor mij zijn dat het toernooi zijn status als Open Nederlands Kampioenschap behoudt, dat er bij ons plaatsen zijn te verdienen voor het Nederlands Kampioenschap en dat de bijdrage van de KNSB aan het evenement op peil blijft.”
Bestuurslid topschaak Jan Stomphorst van de KNSB, de huidige interim-voorzitter van het toernooicomité, is zeer verheugd dat de ex-wethouder de taak van toernooidirecteur op zich neemt. “De KNSB gaat uit van een optimale samenwerking met Lammers”, aldus Stomphorst.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.