Jonge quadrijders aan de LAT-start

LOENEN – Wat waren ze allemaal zenuwachtig. Zowel de jonge jongens en meisjes. In de leeftijd van vijf tot twaalf jaar stonden ze ongeduldig in de vereiste kleding met hun ronkende machine te wachten bij de start. Maar ook hun ouders waren nerveus. Het is ook niet niks om voor de eerste keer op een groot autocross-circuit te mogen rijden met een quad. De jeugd behaalde al flinke snelheden.
Het bestuur van het Loenens autoteam LAT ’77 nodigde de jongens en meisjes hiervoor uit als voorproefje op de Europokalwedstrijden zaterdag en zondag in de buurtschap Veldhuizen.
Het blijkt dat de jeugd dol enthousiast is over het rijden met quads. Er worden op verschillende plekken in Nederland wedstrijden gehouden. Ook in Loenen mocht de jeugd haar cross-talenten laten zien. In drie categorieën verschenen de jongens en meisjes aan de start. De jongste rijder was vijf jaar. Met ronkende motoren stonden zo’n twaalf quads te wachten op het sein voor vertrek. Speaker Cor Rijken moedigde de jeugd aan – foto Gerrit van de Pol
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.