Burgemeester bezoekt vakantiekampen

REGIO – Traditiegetrouw bezoekt burgemeester Petra van Wingerden-Boers vakantiekampen in de gemeente Rheden. De gemeente Rheden heeft drie vakantiekampen: Rhevak (De Steeg, Ellecom), de Bouwburg (Velp) en Madierodam (Dieren). De burgemeester trakteert alle kinderen van de vakantieparken op een ijsje en bekijkt de zelfgebouwde hutten.

“De zomervakantie is ook voor het bestuur een rustige periode. Als het enigszins kan ruim ik dan tijd in voor deze activiteiten. Prachtig om te zien dat zoveel kinderen zich dankzij deze organisaties in hun eigen dorpen kunnen vermaken. Natuurlijk ook dankzij de vele vrijwilligers, die zich vaak al jaren hiervoor inzetten. Sommigen komen van heinde en verre, zijn verhuisd maar blijven wel betrokken, aldus Van Wingerden.”

Op woensdag 1 augustus om 10.00 uur bezoekt de burgemeester de Rhevak in Rheden. De kinderen van Rhevak bouwen een week lang hutten en doen spelletjes op het Rhevak terrein. Er zijn verschillende activiteiten zoals: hutten bouwen, zelfgemaakte spelletjes en knutselen. Ook is er een spullenmarkt, een kampvuur en er zijn optredens te bewonderen.

Op dinsdag 7 augustus om 11.00 uur bezoekt de burgemeester stichting Bouwburg in Velp. Alle kinderen kunnen in deze week hun eigen hut bouwen. Er is plek voor 520 kinderen, die verdeeld zijn in twee groepen: het minikamp voor 4 tot 6 jarigen en het grote kamp voor 6 tot 12 jarigen.

Van wingerden bezoekt donderdag 9 augustus vakantiekamp Madierodam in Dieren. Van 6 tot en met 10 augustus staat Madierodam in het teken van de Olympische Spelen. Ongeveer 250 kinderen van basisscholen uit Dieren en directe omgeving bouwen hutten op het oude Vitatron-terrein in Dieren.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.