Home / Bronkhorst / Zonnebloem Brummen geniet van Loenermark

Zonnebloem Brummen geniet van Loenermark

BRUMMEN – Veertien gasten van de Zonnebloem Brummen hebben onlangs met vijftien vrijwilligers een rolstoelwandeling gemaakt op de Loenermark. Met particuliere auto’s en een aanhangwagen met rolstoelen ging de tocht in de ochtenduren van Brummen naar Loenen.

Na een ontvangst met koffie, thee en een koekje kwam de boswachter van het Geldersch Landschap om een rondleiding te geven door het bos. Al lopend gaf hij uitleg over de historie van het gebied en welke planten en dieren er te vinden zijn.
Het uitgestrekte heidegebied van de Loenermark lag te blakeren in de zon. De schaapsherderin van het Geldersch Landschap wachtte de groep op met haar drie honden. Zij zorgden ervoor dat de kudde schapen ook vlak voor de gasten van de Zonnebloem langs paradeerde. Een kop soep werd op de hei genuttigd. Daarna ging de groep naar restaurant De Loenermark waar de lunch werd afgemaakt.
Iedereen ging tevreden weer naar huis.
Mensen die graag iets voor een plaatsgenoot willen betekenen kunnen zich aanmelden als vrijwilliger van de afdeling Brummen bij Rik van Tongeren: 0575-560700 of 06-20398515.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.