Paardenliefhebber Wim Kuster in het zonnetje

ANGERLO – De passie voor paarden zat Wim Kuster (60 jaar) uit Angerlo al jong in het bloed. Tot 2009 was hij zelf actief als ruiter in verschillende takken van de paardensport. Nu geeft hij als instructeur zijn kennis door. Onlangs werd hij door de paardensportvereniging Angerlo Keppel en Langerak (A.K.L.) tot erelid gehuldigd.

In de 35 jaar waarin Kuster als ruiter actief was, kwam hij uit in de dressuur en de springsport. Ook heeft hij de mensport beoefend. In 2009 stopte hij met rijden, omdat zijn paard toen overleed. De liefde voor de paardensport bleef echter bestaan. Als instructeur leert hij nu zijn leerlingen van jong tot oud de kneepjes van het vak.
Wat de instructie van Kuster volgens het bestuur van de vereniging zo bijzonder maakt, is zijn enthousiasme en betrokkenheid. Naast verbale tips en suggesties laat hij ook zijn lichaam spreken. Het lijkt soms zelfs of hij niet alleen de ruiters, maar ook de paarden instrueert met zijn gebaren.
Het bestuur wilde Kuster daarom na 38 jaar trouw lidmaatschap in het zonnetje zetten. Kuster zelf werd er stil van toen hij tot erelid werd gehuldigd.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.