65 Jaar getrouwd!

RHEDEN – Op donderdag 26 juli 2012 is het 65 jaar geleden dat de heer Dick te Loo en mevrouw Truus Liet in het huwelijk zijn getreden. Burgemeester Petra van Wingerden-Boers brengt op donderdag 26 juli een bezoek aan het echtpaar. Namens het college zal de burgemeester het echtpaar feliciteren en hun een boeket bloemen aanbieden.

Het echtpaar is geboren en getogen in Rheden. Ze hebben elkaar in het midden van de oorlog leren kennen in de voormalige Pathé bioscoop aan de Bakkerstraat in Arnhem.

De heer Dick te Loo is geboren op 25 juli 1921 in Rheden. Na de lagere school ging de heer Te Loo aan de slag in de bouw als metselaar en volgde tegelijkertijd een opleiding op de avondschool. Zijn liefde lag echter bij de binnenvaart. Hij werd matroos toen de bouwcrisis begon.
Tot zijn tweeënvijftigste jaar is hij binnenvaartschipper geweest en vervoerde hij zand en grind tussen Duitsland en Nederland. Dit was zijn lust en zijn leven maar het was ook erg zwaar werk. Vervolgens werkte de heer Dick te Loo een jaar in Duitsland en bediende de ‘molen’, een apparaat om binnenvaartschepen te vullen met zand of grint. Daarna heeft hij nog acht jaar gewerkt op een booreiland in de Noordzee.
Mevrouw Truus Liet is geboren op 13 maart 1926 in Rheden. Mevrouw Te Liet werkte na de lagere school halve dagen bij Slagerij Putman in Velp. ‘s Middags ging ze naar de naaischool. Tijdens haar huwelijk werkte mevrouw Liet in de huishouding. Ook had ze de zorg over haar invalide moeder. Begin jaren zestig kwam ze in dienst als hulpverkoopster bij de Hema in Arnhem. Ze heeft hier zeventien jaar gewerkt.
Ondanks hun hoge leeftijd kan het echtpaar zich momenteel nog prima redden: ze doen samen de huishouding, de heer Dick te Loo doet boodschappen en houdt de tuin op orde. Hun huidige woonplaats is Rheden, Deam van Heerdtplein 2. Daar wonen ze sinds 16 mei 1962. Op donderdag 26 juli 2012 vieren ze op dit adres hun 65-jarige huwelijksdag samen met hun twee kinderen, vier kleinkinderen en een achterkleinkind. – Foto Lotte Bienias.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.