Home / Loenen / Mooie routes bij Loenense Paarden3daagse

Mooie routes bij Loenense Paarden3daagse

LOENEN – Paardenliefhebbers uit het gehele land genoten van de prachtige natuurtochten tijdens de derde Paarden3daagse, die Miranda Beltman in de bosrijke omgeving van Loenen had uitgezet. De deelnemers waren bijzonder enthousiast over dit paardenevenement, dat volgend jaar een vervolg gaat krijgen.

Het was voor Miranda (22 jaar) wel een hele klus om tijdens haar andere bezigheden deze Paarden3daagse op te zetten. Niet alleen de routes moesten uitgezet worden, maar ook moet van veel instanties de benodigde vergunningen binnen zijn. In de bossen heeft zij te maken met Natuurmonumenten, Het Geldersch Landschap en andere eigenaren. Politie, Gemeente en andere instanties moeten ook meewerken.
Miranda is zelf een verwoed paardenliefhebber. Paarden zijn haar lust en leven. Zij mag graag lange ritten maken door de bossen en kan daarom makkelijk een route uitzetten. Uit het gehele land was er goede belangstelling voor de Paarden3daagse. Uit de meeste provincies kwamen er donderdag rijders naar Loenen. Miranda kreeg veel inschrijvingen, waarvan de helft aangespannen aan de start aan ’t Hameinde verscheen met een koetsje of sjeesje.

De tochten waren ongeveer 30 km, 20 km en 25 km lang en de deelnemers waren vol lof. Er werd vertrokken vanaf een weiland boven aan het Hameinde, dat eigenaar Henk Hofman hiervoor beschikbaar stelde. De eerste dag ging de rit door de bossen van de Loenermark, de tweede dag naar de Imbos en zaterdag door de Loenense- en aansluitende bossen. Onderweg was er een stop, waarbij er gelegenheid was om even de benen strekken. Elke dag was er onderweg ook traktatie. Op de laatste dag kregen alle deelnemers een herinnering aan de Loenense Paarden3daagse. Miranda Beltman kreeg steun van sponsors De Spar en Sprintfoto, maar ook veel hulp van haar familieleden en vele bekenden. Binnenkort maakt Miranda bekend wanneer volgend jaar weer de nieuwe Driedaagse wordt gehouden. Foto’s van de Paarden3daagse zijn te vinden op http://paarden3daagsewebsite.com.

Bij de foto:
Miranda Beltman bij deelnemers die gaan vertrekken voor de laatste tocht – foto Martien Kobussen
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.