Vrienden van Doesburg Binnenste Buiten

DOESBURG- In 1968 organiseerde de Doesburgse Ondernemersvereniging voor het eerst een braderie. Het was gelijk een groot succes. Het evenement vindt sindsdien jaarlijks plaats van woensdag tot en met zaterdag in de tweede volle week van juli.

Het feest in de binnenstad, Meipoortstraat, Ooipoortstraat, Kerkstraat, Markt, Gasthuisstraat, Koepoortstraat, Roggestraat en een gedeelte Ph. Gastelaarsstraat trekt de laatste jaren tussen de 100.000 en 125.000 bezoekers. Rond het midden van jaren ‘80 ontstond de naam Binnenste Buiten door een uitspraak van de toenmalige burgemeester J. Patijn.

De Stichting Podiumkunsten Doesburg is opgericht ter ondersteuning van het culturele deel van de zomerfestiviteiten, dat ook deel uitmaakt van Doesburg Binnenste Buiten. De muzikale activiteiten en het straattheater tijdens DBB vormen een steeds groter deel van het evenement. Juist een stichting maakt het eenvoudiger allerlei theaterproducties, artiesten en muziekgroepen te contracteren. Het doel van de stichting is dan ook het organiseren van muzikale optredens en theater- en cultuurvoorstellingen. Het is voor de stichting vooral belangrijk dat deze optredens en voorstellingen toegankelijk zijn voor een zo groot en breed mogelijk publiek. Daarom is de stichting van mening dat de voorstellingen, behoudens enkele uitzonderingen, vrij toegankelijk moeten kunnen zijn, zonder entreegelden dus.

De stichting vindt tevens dat muziek- en theatergezelschappen een mogelijkheid moeten krijgen zich in Gelderland en dan in het bijzonder in Doesburg te profileren, omdat juist Doesburg met zijn grote culturele bezit en historische achtergrond een ideale plaats is voor het promoten van diverse theater- en cultuuruitingen.
Om dit allemaal te kunnen realiseren, dient de stichting over gelden te beschikken die zij via sponsoring, donaties en subsidieregelingen probeert te verkrijgen. Daarnaast is er in het jaar 2000 het donatiefonds Vrienden van Doesburg Binnenste Buiten opgericht.
Tijdens de opening van Doesburg Binnenste Buiten op 11 juli was het burgemeester Cees Luesink die zich, samen met DOV voorzitter Stan Hillenaar, opgaf als vriend en daardoor de fraaie pin met het logo van DBB ontving. De Vrienden van Doesburg Binnenste Buiten leveren met hun steun jaarlijks een positieve bijdrage aan het evenement

De evenementencommissie DBB hoopt dat, met de afgelopen Doesburg Binnenste Buiten nog vers in het geheugen, vele Doesburgers zich aan willen sluiten bij de ‘vrienden’ en zich voor een minimale jaarbijdrage van 10 euro aanmelden via de site www.doesburgbb.nl of zich opgeven bij Chocotaterie Alberdeco in de Kerkstraat. De bijbehorende pin met het logo krijgt men daarna thuis bezorgd.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.