Tafeltennisser op 90-jarige leeftijd

RHEDEN – Frans van Hoorn is 23 juli negentig jaar geworden en dat is ook bij tafeltennisvereniging Slagvaardig in Rheden niet onopgemerkt voorbij gegaan. Van Hoorn speelt daar namelijk al twintig jaar actief mee, iedere donderdagochtend. 26 Juli werd er ook weer gespeeld, nu natuurlijk met koffie en een gebakje. Voor de gelegenheid had Frans zelf gehaktballen gemaakt, zijn specialiteit. “Ik hou erg van bakken en braden”, zegt hij.

Zelf woont hij in Arnhem en komt iedere week met de auto naar Rheden om te spelen. “Heerlijk om even twee en een half uur te huppelen”, lacht Frans. “Ik ben lekker aan het bewegen, je bent onder de mensen en het is een leuke groep, dus altijd gezellig”. Hij is ook zeker nog niet van plan te stoppen. “Zolang het nog kan”, is zijn argument. Hij is met zijn leeftijd de oudste van de club. “Hoe ik het volhoud”, vraagt hij hardop. “Het komt door drie dingen: geluk hebben, veel geluk hebben en heel heel veel geluk hebben”, straalt hij.
Zijn vriendin Mies speelt ook bij Slagvaardig. “Ik ken haar dus al twintig jaar. Zes jaar geleden overleed mijn vrouw en haar man”, vertelt hij. Nu zijn ze vier jaar een stel. “We voelden ons allebei eenzaam en zo zijn we bij elkaar gekomen. We zijn al een paar keer op vakantie geweest, naar Kos”, vertelt hij.
Frans is 53 jaar getrouwd geweest en heeft in totaal elf kinderen en – kleinkinderen. Naast het tafeltennissen kan hij zich met knutselen prima vermaken. Hij woont nog zelfstandig en krijgt één keer per week hulp in de huishouding. “Ik doe de hele dag niets, maar ben de hele dag af”, sluit hij het gesprek af. – Foto Lotte Bienias.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.