Home / Doesburg / Mogelijk huizen voor 55-plussers in Beinum West

Mogelijk huizen voor 55-plussers in Beinum West

DOESBURG – De gemeente Doesburg wil een groep toekomstige bewoners zelf hun woningen laten bouwen in de nieuwe wijk Beinum-West. Om de belangstelling te peilen en informatie te geven, is er op 28 augustus een speciale avond voor mensen van ongeveer vijftig tot zeventig jaar.

Centraal deze avond staan de woonwensen van de aanwezigen. De avond wordt georganiseerd door de Stichting Initiatieven Realisatie 55+ (SIR-55), in samenwerking met de gemeente Doesburg en Hegeman Bouwontwikkeling. SIR-55 is een consumentenorganisatie, opgericht om aan de woonwensen van de medioren (mensen tussen de vijftig en zeventig jaar) en senioren tegemoet te komen. Tijdens de informatieavond wil men peilen hoe Doesburgers hun toekomstige woning zouden willen zien. Tevens wordt de mogelijkheid besproken en de interesse gepeild voor SIR-55- woningen in Beinum-West. Op deze locatie kunnen vier tot vijf SIR-55-woningen gebouwd worden. Hiermee kunnen dus ook specifieke woonwensen worden gerealiseerd.

De nieuwe bewoners treden, samen met de toekomstige buren, op als opdrachtgever. Op die manier kunnen hun persoonlijke woonwensen worden gerealiseerd. Dit houdt in dat zowel het type woning als de indeling hiervan door de toekomstige bewoners te bepalen zijn. Deze manier van ontwikkelen wordt Mede Opdrachtgeverschap genoemd. SIR-55 begeleidt zowel het collectief als het individu.
Wie wel belangstelling heeft voor deze (mogelijke) woningen, kan zich aanmelden voor de informatieavond op dinsdag 28 augustus. Dit kan bij het secretariaat van SIR-55 via e-mail info@sir-55.nl of telefonisch via tel. 040-2423223. Na aanmelding krijgt men een persoonlijke uitnodiging met tijdstip en locatie.

 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.