Zeilboot siert Rhederlaag

LATHUM / GIESBEEK – Iedereen die over de A348 rijdt, ziet in één oogopslag wat je aan de overkant van het water kan doen. Het kunstwerk De Zeilboot moet passanten nieuwsgierig maken naar het recreatiegebied aan de andere kant van de IJssel: Rhederlaag.

Het kunstwerk is geplaatst in het kader van het vijftig jarig bestaan van gebiedsbeheerder RGV. Alle terreinen zijn voorzien van een kenmerkend object. Zo had Rhederlaag al een emmer en schepje aan de kant van de Rivierenweg en staat er nu aan de kant van de snelweg een Zeilboot. Directeur van RGV Erik Droogh onthulde het kunstwerk samen met wethouder Anja van Norel van de gemeente Zevenaar.
De wethouder vindt de kunstwerken mooi. “Het zegt iets over het gebied en ik hoop dat het mensen prikkelt”, zegt ze. “Het is toch belachelijk dat mensen in de file staan naar het strand, terwijl we hier geweldig mooie stranden hebben, zo dicht bij huis.”
De beelden zijn echte eyecatcher. Droogh hoopt dat ze de ‘fantasie kietelen’ van de mensen die er langs komen. “De beelden zeggen iets over water in dit recreatiegebied te doen is. Rhederlaag is bij uitstek een plaats om te zeilen, vandaar de boot. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat dit het enige is, zwemmen, spelen, sporten, het kan hier allemaal".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.