Home / Bronkhorst / Mogelijk toch uitbreiding golfbaan Brummen

Mogelijk toch uitbreiding golfbaan Brummen

BRUMMEN – De golfbaan bij Kasteel Engelenburg in Brummen wordt wellicht toch uitgebreid van negen naar achttien holes. Er is opnieuw een initiatiefnemer naar voren gestapt die de uitbreiding op zich wil nemen.

Er wordt al langer gesproken over uitbreiding van de golfbaan, die in 2003 is aangelegd. In 2005 gaf de gemeenteraad aan hier positief tegenover te staan, maar de initiatiefnemers haakten op en later moment af. Ook in 2008 strandde een initiatief dat eveneens door de gemeente positief werd beoordeeld. Op basis van dit laatste plan heeft een nieuwe initiatiefnemer opnieuw een voorstel ingediend bij de gemeente. Het gaat om een organisatie die elders twee golfbanen exploiteert.
Het is de bedoeling de baan uit te breiden tot achttien holes. Er is een clubhuis voorzien op het voormalige agrarische bouwperceel aan de LR Beijnenlaan 3, waarbij de bestaande dienstwoning behouden blijft en de bijgebouwen worden gesloopt. Dit staat overigens zeker nog niet vast, maar is volgens de initiatiefnemers ‘een impressie van de mogelijkheden’.

Het college staat in principe positief tegenover de uitbreiding. Het past goed binnen de recreatief-toeristische functie van het gebied en vormt een versterking van het natuur en landschap. Wel moet er nog het nodige onderzoek worden verricht naar bijvoorbeeld de invloed op de nabijgelegen agrarische bedrijven en de natuur.
De gemeenteraad buigt zich in september over de kwestie en besluit dan of uitbreiding van de golfbaan bespreekbaar is of niet. De initiatiefnemer heeft aangegeven de ontwikkeling en investering te stoppen als er geen positief principebesluit wordt genomen.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.