Home / Bronkhorst / Laatste rit als chauffeur voor de buurtbus

Laatste rit als chauffeur voor de buurtbus

BRUMMEN – Tinco Schoonman werd dinsdag compleet verrast door zijn collega’s van de Buurtbus (BBL) het traject Leuvenheim-Brummen-Zutphen. Velen wachtten hem op bij terugkomst van zijn laatste rit als chauffeur. Binnenkort wordt Tinco 75 jaar en daarom moet hij stoppen als chauffeur. Die leeftijd is wettelijk bepaald.

Met een versierde bus kwam hij na het middaguur aan op het Marktplein in Brummen. Collega’s vrienden en familie stonden hem op te wachten. Compleet verrast stapte Tinco uit. Voorzitter Rein Put memoreerde de inzet en klantvriendelijkheid van Tinco en sprak zijn waardering en genoegen uit voor het feit dat hij nog bereid is om hand- en spandiensten voor de vereniging te blijven doen. Ook meldde de voorzitter dat uit een enquête onder honderd mensen blijkt dat Tinco een prima chauffeur is geweest. “Hij wordt als rustig, evenwichtig, plichtstrouw en klantvriendelijk omschreven”, aldus de voorzitter. Als dank ontving echtgenote Dita een bos bloemen en Tinco een enveloppe met inhoud.
Naderhand werd nog een uurtje gezellig nagepraat op het terras van het Kromhout.
Tinco was sinds februari 2008 chauffeur van de buurtbus en heeft in totaal 350 ritten gereden. Een keer in de veertien dagen reed hij van Brummen naar Zutphen en weer terug. De buurtbus doet nog steeds goede zaken. Sinds de oprichting in september 2007 zijn er 105.000 passagiers vervoerd. – Foto Lotte Bienias.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.