Veranderingen in de bijstand voor gezinnen

REGIO – Er zijn mensen die recht hebben op een bijstandsuitkering, maar deze niet hebben aangevraagd. Mensen die recht hebben op deze uitkering, kunnen deze nog aanvragen tot en met 16 september. Zij kunnen zich melden bij de gemeente of bij de Sociale verzekeringsbank.

Op 1 januari 2012 zijn de regels van de Wet werk en bijstand veranderd. Als iemand na 1 januari 2012 een bijstandsuitkering aan wilde vragen, moest hij of zij voldoen aan de huishoudinkomenstoets. Een gezin kon maar één gezinsuitkering krijgen. Inkomsten en vermogen van alle inwonende gezinsleden werden meegeteld voor de uitkering.
De regels zijn weer veranderd: de huishoudinkomenstoets is nu weer afgeschaft. Daarom kan men als men denkt recht te hebben op een bijstandsuitkering deze aanvragen. Dat betekent dat men ook over de maanden tot maximaal 1 januari 2012 een uitkering kan krijgen.
Een ieder die 65 jaar of ouder is, kan een aanvullende inkomensvoorziening ouderen (AIO) met terugwerkende kracht aanvragen bij de SVB. Dit kan tot en met 16 september 2012. Als men na deze datum een uitkering met terugwerkende kracht aanvraagt, wordt de aanvraag afgewezen. Wie een uitkering aan wil vragen, dient diverse bewijsstukken mee te nemen. Neem hiervoor contact op via tel. 0900-9294 of bel met de gemeente.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.