Joosten tevreden over Brummen in 2011

BRUMMEN – Burgemeester Niels Joosten van de gemeente Brummen kijkt in het juist gepresenteerde burgerjaarverslag tevreden terug op 2011. Joosten is met name content met de stappen die zijn gezet op het gebied van burgerparticipatie.

“Brummen is een actieve, betrokken gemeente”, concludeert Joosten. Hij noemt in het jaarverslag talloze voorbeelden van initiatieven uit de bevolking. Denk aan de actie voor de Japanse gemeente Koryama, het Valentijnhuis en de vele burgerdebatten en inspraakavonden, waar veelvuldig gebruik van is gemaakt. “Het zijn maar enkele voorbeelden, maar er leeft veel binnen de gemeenschap. Het wordt allemaal maar wel gedaan. De gemeente ondersteunt hierin, maar speelt vaak maar een kleine rol. Het zijn de burgers die in werkgroepen, denktanks, verenigingen en andere organisaties een grote rol spelen. En zo hoort het ook”, aldus Joosten.
De gemeente Brummen gaat zich de komende jaren concentreren om een omvorming op het gebied van dienstverlening. Het kastje en de muur moeten verdwijnen. “Wie met een vraag bij de gemeente komt, moet bij de eerste persoon die hij aanspreekt een antwoord kunnen krijgen. Ook als hij met twee of drie heel verschillende vragen komt”, legt Joosten uit. “Het nieuwe gemeentehuis zal hier optimaal voor ingericht zijn, maar ook de gemeentelijke organisatie wordt hervormd, zodat klanten niet langer van de ene persoon naar de andere worden gestuurd.”
Het volledige burgerjaarverslag is online te lezen op www.brummen.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.