Polaroid beleeft tweede jeugd in Doesburg

DOESBURG – Harm-Jan Weevers en Ruud Smit laten in een dubbelexpositie in galerie Diafragma in Doesburg een bijzondere selectie polaroidfoto’s zien. Van Ruud Smit zijn foto’s te zien die hij maakte in het Franse schrijversdorp St. Prix. Weevers maakte een keuze uit zijn series ‘My love for Chairs’, ‘Pleasure in the Garden’ en ‘Sculpture’.
Polaroid was in de jaren vijftig het eerste bedrijf dat instant fotograferen mogelijk maakte. De filmpakketten bevatten hun eigen ontwikkelingschemicaliën in een speciale camera. Daardoor kwamen kant en klare foto’s uit het apparaat. Polaroid verdween in 2008 van het toneel, maar is de laatste tijd bezig aan een opmerkelijke comeback. De twee Doesburgse fotografen laten zien wat er met deze vorm van fotograferen allemaal mogelijk is.
De expositie is te zien in Galerie Diafragma aan de Meipoortstraat 57 in Doesburg. De expositie is tot 14 september te zien tijdens de Doesburgse Culturele Zondagen (de eerste zondag van de maand) en op telefonische afspraak: 06-44114158. Kijk voor meer informatie op www.galeriediafragma.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.