Ouderwetse gezelligheid proeven bij oogstfeest

LOENEN – Het graan op de Loenense Enk, dat Natuurmonumenten in het voorjaar heeft ingezaaid, is rijp om te worden geoogst. Op zondag 5 augustus geeft Natuurmonumenten een extra feestelijk tintje aan deze oogst met een gezellig feest. Toekijken mag, maar wie een handje wil meehelpen, is ook van harte welkom.
Het oogstfeest is op de Groote Modderkolk, Vrijenbergweg 24 in Loenen en duurt van 11.00 tot 16.00 uur. De oogst wordt verzameld op wagens en naar de zorgboerderij gereden.
Het oogsten is door de jaren heen steeds moderner geworden. Tijdens het oogstfeest kunnen bezoekers het oogsten van vroeger en nu zien. Van het werken met de zeis tot het oogsten met grote combines. Naast het bekijken van de landbouwmachines van vroeger en nu, zijn er ook filmbeelden over het oogsten in vroeger tijden te zien. Voor de kinderen is er een speurtocht en er worden rondritten georganiseerd met een huifkar.
Het Nederlands Openluchtmuseum viert ook mee in de opbrengst van het oogstfeest. De oogst wordt op 17 augustus binnengebracht bij het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. In het weekend van 25 en 26 augustus is in het museum te zien hoe de oogst wordt verwerkt.
foto – Natuurmonumenten
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.