Home / Velp / Sedum langs snelweg deels dood

Sedum langs snelweg deels dood

VELP – Een deel van de sedumwand langs de A348, de snelweg tussen Dieren en Arnhem, is afgestorven. De wand is onderdeel van een geluidsscherm bij het Velperbroekcircuit bij Velp. De geluidswal is met sedumplantjes bekleed, in verband met een proef die tot oktober duurt. De planten zouden ondermeer CO2 uit de lucht filteren.
De kosten voor dit proefproject waren 200.000 euro. Volgens een woordvoerster van de provincie Gelderland is dit voorjaar iets mis gegaan met het transport van de plantjes, waardoor een deel is doodgegaan. De leverancier levert op zijn kosten, vervangende planten. De vervanging zal ongeveer drie weken op zich laten wachten. Een deel van het sedum tegen de geluidswand doet het wel goed.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.