Home / Bronkhorst / Joosten wil woningmarkt Brummen uit het slop trekken

Joosten wil woningmarkt Brummen uit het slop trekken

BRUMMEN – Burgemeester Joosten roept inwoners van de gemeente Brummen op mee te denken over de huidige situatie op de woningmarkt. “Er zijn vast mensen die slimme ideeën hebben over hoe we de verkoop van woningen weer op gang kunnen helpen”, redeneert hij.

Joosten ziet hoe woningen steeds langer te koop staan en realiseert zich dat dit persoonlijke problemen op kan leveren. “Een onverkocht huis kan achter de voordeur zorgen voor heel vervelende situaties. Dat baart me zorgen. Ik denk dat er manieren moeten zijn om de woningmarkt uit het slop te trekken. Op verjaardagen zijn er altijd mensen die wel slimme ideeën hebben. Laat die maar eens horen”, vindt Joosten.
Zelf heeft de burgervader ook al het één en ander bedacht. “Misschien kan de woningstichting een onverkoopbare woning tijdelijk verhuren. Misschien kan een groot pand worden opgesplitst in kleinere woningen? Misschien moet de gemeente investeren in startersleningen? Het zijn maar wilde ideeën, maar als ik zoiets kan bedenken, kunnen anderen dat ook”, denkt Joosten.
Het is de bedoeling om dit najaar, liefst voor de openhuizen-route van september, tot een woningmarktconferentie te komen. Dit moet een openbaar gesprek zijn tussen bijvoorbeeld gemeente, bouwbedrijven en woningstichting met een duidelijke inbreng van de burgers. Om dit debat voor te bereiden, wil Joosten graag dat mensen ideeën aandragen. “Laat maar weten wat volgens u de oplossing is. Wie moeten er meepraten in zo’n debat, ik hoor het graag”, doet Joosten een oproepje. “Stuur me een e-mailtje naar burgemeester@brummen.nl en kom vooral in het najaar op de conferentie.”
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.