Home / Bronkhorst / Sluipverkeer niet welkom in Brummens buitengebied

Sluipverkeer niet welkom in Brummens buitengebied

BRUMMEN – Sluipverkeer is niet langer welkom in het landelijk gebied van de gemeente Brummen. Op verschillende trajecten komen borden te staan die slechts bestemmingsverkeer toegang geven tot het gebied.

Bewoners klaagden over de grote hoeveelheden sluipverkeer die het gebied tussen Brummen, Eerbeek, Empe en de Hoven. Onderzoek door de gemeente Brummen bevestigde dit. “Zo’n twintig procent van alle verkeer heeft eigenlijk niets in het gebied te zoeken, maar zoekt een sluiproute over kleine wegen. Dat verkeer willen we weren”, aldus verantwoordelijk wethouder Bart Elbers. “Alleen bestemmings- en landbouwverkeer heeft toegang tot het gebied.”
Om dit te bereiken, plaatst de gemeente de komende weken verbodsborden op diverse trajecten in het landelijk gebied. Zo worden delen van de Rhienderensestraat, Vosstraat, Kikvorsenstraat, Breestraat, Weg over ’t Hontsveld, Brederietstraat, Windheuvelstraat en Blaarweg deels afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Niet-bestemmingsverkeer, dat van deze wegen gebruik maakt om het gebied te doorkruisen, kan gebruik maken van de provinciale ontsluitingswegen, zoals de Eerbeekseweg, Kanaalweg en N345 door de Hoven.
De afsluiting geldt in eerste instantie voor een testperiode van één jaar, nadat de borden over een paar weken zijn geplaatst. In december wordt opnieuw een meting verricht om te kijken of de maatregelen resultaat hebben opgeleverd. Elbers hoopt dat deze, relatief goedkope en weinig ingrijpende, oplossing de verkeersveiligheid verhoogt voor aanwonenden en schoolgaande jeugd op de fiets. Ook de groenbeleving, dus de ervaring van minder verkeer in gebied, moet erop vooruitgaan.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.