Home / Velp / Gezellige Velleper Donderdag

Gezellige Velleper Donderdag

VELP – De Velleper Donderdagen in Velp zijn weervan start gegaan. De eerste donderdag stond geheel in het teken van Frankrijk. Met een grote Eijffeltoren in het centrum van Velp was het net of u door Parijs wandelt in plaats van Velp. Door de Frans getinte spelen op het kinderplein, waande men zich als God in Frankrijk. Al zat het weer wel wat tegen.

De Stichting Promotie Centrum Velp zorgde weer voor een gezellige zomerse markt met diverse activiteiten voor jong en oud. Een grootse markt met ruim 250 kraampjes, van sieraden tot kleding en tassen, maar ook lekkere zomerse versnaperingen. Aan lekkernijen ook geen gebrek; zoals de bekende beenham en hamburgers, maar ook poffertjes, honingproducten en churros. Voor kinderen waren er leuke attracties zoals een springkussen en een kinderplein met diverse spelen. Ook konden de kleintjes een stukje ponyrijden, touwtje trekken op de Power Jump of in een kermisattractie.
Op de Hoofdstraat, aan de Arnhemse kant kon men zich weer vermaken op een gezellige rommelmarkt met interessante koopjes. En wie even wilde zitten, kon terecht bij de verschillende horecagelegenheden in de Hoofdstraat, de Emmastraat en de Rozendaalselaan.
Carnaval staat voor 26 juli op het programma. Op de Overtuin vindt men diverse carnavalswagens van de lokale carnavalsvereniging. De Hoofdstraat wordt versierd met veel confetti en slingers; het wordt een zomers carnaval met veel muziek en feest. – Foto Lotte Bienias.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.