Kunst in Brummense tuinen en bij The Gallery

BRUMMEN – Komend weekend stellen buitenplaats Spaensweerd, de Brummense Overtuin, het Rhienderense Veld en The Gallery hun poorten open voor publiek. Belangstellenden kunnen zowel zaterdag als zondag tussen 11.00 en 17.00 uur komen kijken naar de kunsttentoonstellingen die hier zijn ingericht. The Gallery is zondag gesloten.

De historische buitenplaats Spaensweerd is normaal niet voor publiek geopend. Hier wordt kunst getoond van Ralph Lamberts, evenals vijverobjecten van Ed van Tienhoven. Het Rhienderense Veld, een landschapstuin aan de rand van Brummen, exposeert realistische bronskunst van Djoeke Zwetselaar, kunst in staal van Lolke van de Bij en abstracte stenen beelden van Piet van Middelaar. De Brummense Overtuin (foto) is een parkachtige tuin in het hartje van Brummen. Hier zijn vlinderaquarellen te zien van Hans Geuze, bronzen beelden van kunstenaarsechtpaar Marga Bles en Ad van den Brink, koperen bloemobjecten van Josephine Ebing en keramische objecten van Joop van Ulden. Van alle kunstenaars is daarnaast werk te zien tussen de oldtimers in en rond The Gallery.
Er is dit weekend een route uitgezet tussen The Gallery en de drie tuinen, die per fiets of per auto is af te leggen. De opening wordt zaterdag 21 juli om 10.00 uur verricht door Burgemeester Niels Joosten. Hij fietst daarna in een gezelschap naar de eerste tuin, de Brummense Overtuin. Toegang tot The Gallery is gratis. Entree tot de drie tuinen kan voor 10 euro via een passe-partout. Dit passe-partout is ook nog geldig tijdens een tweede weekend op 4 en 5 augustus.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.