Home / Doesburg / Doesburgs college zoekt andere locatie ondergrondse huisvuilcontainer

Doesburgs college zoekt andere locatie ondergrondse huisvuilcontainer

DOESBURG – Wethouder Fred Jansen heeft tijdens een informatiebijeenkomst toegezegd op zoek te gaan naar een andere locatie voor een ondergrondse huisvuilcontainer aan de Ph. Gatelaarsstraat en de Koepoortstraat in Doesburg. Tegen deze locatie bestond veel bezwaar.

Op 9, 10 en 11 juli jongstleden organiseerde de gemeente Doesburg drie goedbezochte informatieavonden om de bewoners van de binnenstad te informeren over de locaties waar ondergrondse huisvuilcontainers gepland zijn. Vanaf 1 januari 2013 vervangen in totaal zestien van deze ondergrondse containers in de binnenstad de duobakken, waarmee het huisvuil tot nu toe wordt opgehaald. Vanaf 1 januari gaan de binnenstadbewoners hun afval naar een ondergrondse container brengen.

Tegen één van de geplande locaties, namelijk die op de splitsing van de
Ph. Gastelaarsstraat en de Koepoortstraat ontstond veel bezwaar. Men vreesde dat plaatsing van de container risico’s kon opleveren voor de levensvatbaarheid van de twee treurbeuken die daar dichtbij staan. Onderzoek naar deze locatie zou echter gebeuren onder supervisie van zowel een gemeentelijke als een onafhankelijke bomenexpert. Beiden zouden op ieder moment het onderzoek kunnen stopzetten als daar aanleiding toe zou zijn. Omdat de container buiten het wortelstelsel van de boom zou worden geplaatst, was er geen risico op beschadiging van de boom.

Vanwege de grote betrokkenheid die de bewoners in deze situatie hebben getoond en het breed gedragen bezwaar tegen deze locatie heeft het college, bij monde van wethouder Fred Jansen, toegezegd op zoek te gaan naar een andere locatie. Op twee andere locaties zal onderzoek worden gedaan om een geschikte plek te vinden. Deze locaties zijn in de Koepoortstraat nabij het stadhuis en in de Korte Koepoortstraat.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.