Veel protest wegblijven trajectcontrole A12

REGIO / VELP – Rijkswaterstaat Oost Nederland besloot onlangs eenzijdig dat de trajectcontrole op de A12 tussen Waterberg en het Velperbroekcircuit niet teruggeplaatst wordt na de verbreding van twee maal drie rijstroken en een vluchtstrook. Hierna is veel protest ontstaan.

“Wij zijn hierover zeer verbaasd en onaangenaam verrast omdat de handhaving van de op dit traject geldende wettelijke maximum snelheid van honderd kilometer per uur voor personenauto’s en tachtig kilometer per uur voor vrachtwagens essentieel is om de in het TB A12 gestelde geluids- en luchtverontreinigingsnormen te kunnen behalen”, aldus Arthur Ohm, voorzitter Stichting Duurzame A12. De stichting heeft, samen met wijkvereniging De Ulenpas uit Presikhaaf en de Belangenvereniging Daalhuizen – Velp, een brief naar de directeur van wegen en verkeer van Rijkswaterstaat Oost Nederland geschreven om hun bezwaar kenbaar te maken. Zij hopen op een spoedige reactie in de vorm van een bevestiging van het alsnog terugplaatsen van de trajectcontrole.
Ook de A-12 gemeenten Arnhem, Rheden en Rozendaal zijn over dit besluit vooraf niet geïnformeerd. Deze gemeenten hebben de RWS gevraagd om te blijven bij maximaal honderd kilometer op de A12 tussen Velperbroek en de Waterberg. Zij vrezen namelijk dat wanneer de trajectcontrole verdwijnt er veel harder wordt gereden, ook al blijft de maximum snelheid honderd kilometer per uur. de bezwaren worden opgesteld in een brief naar de Minister.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.