King Arthur in Eerbeek

EERBEEK – Een heus kasteel Camelot verrees vrijdag 13 juli in Eerbeek. Voor het programma Zomer in Gelderland van TV Gelderland stak een team bestaande uit diverse inwoners uit Eerbeek zich in ridderkleding om de opdracht King Arthur tot een goed einde te brengen.

De opdracht werd om 10.00 uur bekend gemaakt door radioverslaggever Laurens. Daarna gingen de teamleden onder leiding van coach Pamela van Oort enthousiast aan de gang. Door een grote steiger stond het geraamte van kasteel Camelot snel klaar. Het schilderen gebeurde grotendeels buiten in de regen, omdat de opdracht om 17.00 uur klaar moest zijn.
De zwaarden, die King Arthur uit de steen moest trekken, werden gemaakt bij Koenders metaalwerken. De dames van het team maakten ondertussen mooie kleding in de stijl van King Arthur.
Om 18.20 uur ging de live uitzending van start en reed er een prachtig paard met King Arthur door de poorten van het kasteel naar de ridders van de ronde tafel. Om de opdracht tot een succes te maken, moest er ook 250 man publiek aanwezig zijn. Ook hierin slaagde het team. Voor de aanwezigheid van het publiek en voor de deelnemers en het mooie decor kreeg het team 450 euro. Door het goed beantwoorden van de quizvragen kwam er nog eens 250 euro bij. Als laatste opdracht voerden de teamleden met het publiek de vogeltjesdans uit, waardoor het totaalbedrag uitkwam op 950 euro. Dit bedrag wordt gedoneerd aan Stichting KIEMM: Kinderen in Eerbeek Maken Muziek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.