Open Imkerijdag Rheden groot succes

RHEDEN – Ruim 65 personen kwamen zondag af op de Open Imkerijdag in de bijenstal op Heuven in Rheden. Drie vrijwilligers lieten in demonstraties de bijen zien, waarbij soms zelfs de koningin kon worden gespot.

Het vinden van de koningin in een volk, is vaak lastig, weet secretaris Henk Hoge van Imkersvereniging Arnhem/Velp en omstreken. Voor het gemak was de koningin in de demonstratiekast gemerkt, zodat de bezoekers haar makkelijker konden vinden. Tijdens de Open Imkerijdag konden de bezoekers ook honing kopen en waskaarsen maken. De aanwezige imkers vertelden over het leven van de imker en over het leven van de bij.
Hoge is blij met de goede opkomst tijdens de open dag. Volgens hem gaat het goed met de bijen in de regio. Hoewel er landelijk veel bijensterfte voorkomt in de winter, zijn veel bijenvolken in het oosten van het land de winter goed doorgekomen. ,,Er is ook veel belangstelling voor de imkercursussen die ieder jaar worden gegeven.” Over aandacht voor de bij klaagt Hoge daarom totaal niet. Naast de landelijke open dag, is het eigenlijk iedere zondag open dag bij de bijenstal op Heuven. Tussen 13.00 en 16.00 uur zijn er op zondag altijd imkers aanwezig die de bijen kunnen laten zien.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.