GBO heeft alternatief voor stationsomgeving Dieren

DIEREN – Hoewel de gemeente Rheden een ver uitgewerkt voorlopig ontwerpplan klaar heeft liggen voor de stationsomgeving Dieren heeft de Gemeenschappelijke Belangenorganisatie (GBO) een alternatief.

“Dit plan biedt veel voordelen ten opzichte van de geplande parkeergarage van de gemeente”, aldus Albert Lentink van GBO. Het alternatief is dat op de Noorder Parallelweg doorgaand verkeer blijft rijden, maar verlegd in noordelijke richting zoals ook in het plan van Hart van Dieren. Bij de verlegging van de Noorder Parallelweg komt er ook de mogelijkheid om de fietsoversteekplaats te verbeteren voor de leerlingen van Het Rhedens en voor de treinreizigers die met de fiets komen.
In het alternatief komt geen parkeergarage aan de noordzijde te staan, maar 250 parkeerplaatsen op het maaiveld aan de noordzijde en 200 parkeerplekken aan de zuidzijde. “Het is veiliger en omgevingsvriendelijker parkeren op het maaiveld dan in een parkeergarage”, laat GBO weten. “Bovendien is er geen onderhoud van drie kostbare liften en loopbruggen”. De bestaande toegangen tot de perrons blijven gehandhaafd en worden uitgebreid met twee toegangen aan de kopse kanten van het eilandperron, aan de wetszijde bij de Harderwijkerweg en aan de oostzijde bij de Wilhelminaweg. De spoorwegovergang bij de Harderwijkerweg wordt verbreed ten behoeve van fietsers en voetgangers met apart geregelde halve spoorbomen. De deksel op de tunnelbak wordt verlengd van honderd naar tweehonderd meter. Dit biedt minder geluidshinder en meer ruimte voor het parkeren en een gedeeltelijke verlegging van de Zuiderparallelweg in combinatie met het stationsplein aan de oostzijde.
“Tijdens de raadsvergadering eind mei hebben wij dit aangeboden aan de Gemeenteraad en ook aan de MIE commissie van de Provincie”, laat Lentink weten.

De gemeente Rheden en de Provincie zijn de komende tijd bezig met het ontwerp bestemmingsplan en het circulatieplan. Omdat dit één geheel is, wordt er tegelijkertijd een inspraak gehouden. Verwacht wordt hier in oktober mee te starten.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.