Home / Regio / Verkiezing Gelders Boerenerf van het Jaar

Verkiezing Gelders Boerenerf van het Jaar

REGIO – Boeren-Erf-Goed-Gelderland organiseert de verkiezing Gelders Boerenerf van het Jaar 2012. Hiermee wordt het mooiste boerenerf in het Gelderse landschap gekozen.

Boeren-Erf-Goed-Gelderland is een initiatief van de Stichting Landschapsbeheer Gelderland, het Gelders Genootschap en het Gelders Erfgoed. Zij willen zoveel mogelijk Gelderlanders actief betrekken bij cultuurhistorische boerenerven in hun eigen omgeving, onder andere door deze verkiezing. Een mooi boerenerf bestaat uit gebouwern, beplanting van het erf en beplanting die aansluit op het omringende landschap. Een vakjury kiest uit alle aanmeldingen tien genomineerde boerderijen. Deze zijn vanaf 16 september te zien op de website www.boerenerfgoednederland.nl. Iedereen kan hier vervolgens stemmen. Uit de drie populairste erven wordt door de jury het Gelders Boerenerf van het Jaar 2012 gekozen. Deze wordt bekend gemaakt op 24 november.

De eigenaar van het winnende boerenerf krijgt een professionele fotoreportage in het tijdschrift Landleven en ontvangt een eervol schild. Ook is er een verrassing voor de mensen die de drie geselecteerde boerenerven hebben aangedragen. Een erf aanmelden kan via www.boerenerfgoednederland.nl. In maximaal tweehonderd woorden dient te worden uitgelegd waarom juist deze boerderij de winnaar zou moeten zijn. Er kunnen maximaal tien foto’s worden toegevoegd, die een goed beeld geven van het erf in het landschap, met de kenmerkende erfbeplanting en (bij)gebouwen. Aanmelden kan tot 15 september. Alle genomineerde boerderijen zijn terug te vinden op www.boerenerfgoednederland.nl.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.