Nieuwe expositie bij Galerie de Stek

EERBEEK – Een vijftal kunstenaars van Galerie de Stek in Eerbeek laat van 20 juli tot 9 september hun werk zien in een nieuwe expositie. Op vrijdag 20 juli wordt de expositie om 19.30 uur geopend. De kunstenaars zijn dan ook aanwezig om over hun werk te vertellen.

Simone Los wordt al van jongs af aan geïnspireerd door de natuur en het boerenleven. De koe is haar favoriete model. Vooral de rust die van deze dieren uitgaat, spreekt haar erg aan. Het geeft haar veel voldoening als zo’n beest met wat verf op het doek tot leven komt.
Al sinds haar jeugd is tekenen en schilderen een grote passie van Jeannette Bekius-Wilkens. Ze schildert zowel abstract als figuratief, waarbij ze haar werk een extra dimensie wil geven. Nieuwe technieken inspireren haar en vormen voor haar een geweldige uitdaging.
In het werk van Rietje Velthuijs staat de mens centraal. Na een reis naar Afrika is de Afrikaanse vrouw een inspiratiebron voor haar recente werk geworden. Ze heeft het de naam ‘Rainbow Collection’ gegeven. Ze maakt gebruik van zelfdrogende klei en brons.
Ben Kaasschieter heeft als titel van de kunstwerken voor deze expositie gekozen: Abstracte kleurvlak composities. De schilderijen zijn gemaakt binnen een project waar binnen strakke kaders kleurcomposities worden neergezet, die een abstracte weergave geven van een bepaald beeld.
Corry de Mos wordt geraakt door het mysterie van het leven. Het moment dat nieuw leven ontstaat of juist wanneer het leven zich terugtrekt. Ze houdt van organische vormen en wordt geïnspireerd door de natuur om haar heen en door haar eigen innerlijke bron. Ze werkt vooral met middelharde steen, maar ook met brons en ijzer.
Naast het werk van deze exposanten is er ook werk te zien van Riet Corporaal uit Dieren, die zich kort geleden heeft aangesloten bij De Stek. www.galeriedestek.nl.
De expositie is te zien tijdens de openingstijden van de galerie: donderdag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.