Home / Velp / Casa Intermezzo toch hergebruikt

Casa Intermezzo toch hergebruikt

VELP – Green Properties uit Alphen aan de Rijn wordt de nieuwe eigenaar van Casa Intermezzo in Velp. Dit betekent dat de tijdelijke huisvesting aan de Broekstraat, die op de nominatie stond om gesloopt te worden, nu toch gedemonteerd wordt. De nieuwe eigenaar wil er studentenhuisvesting van maken. De dwangsom die de gemeente aan Innoforte had opgelegd is hiermee niet van de baan, maar wordt verlegd ten laste van de nieuwe eigenaar.

De gemeente legde op 31 mei 2012 Innoforte, toen nog eigenaar van Casa Intermezzo, een dwangsom op van 100.000 euro per maand met een maximum van een miljoen euro als voor 1 oktober 2012 het gebouw niet weg was. Innoforte verkocht intussen het pand door aan De Groot Vroomshoop. De Groot Vroomshoop was van plan het gebouw binnenkort te slopen.
Vorige week diende zich de nieuwe eigenaar aan. Esprit Projectontwikkeling uit Holten voert het project namens deze firma uit. De bedoeling is om het gebouw te demonteren en als studentenflat weer op te bouwen elders in het land. Demonteren van het gebouw kost echter meer tijd dan slopen en kan niet gerealiseerd worden voor 1 oktober. De nieuwe eigenaar heeft het college van Rheden gevraagd de dwangsom op te schorten tot 1 februari 2013. Alle verplichtingen van Innoforte en De Groot Vroomshoop zijn komen te vervallen en komen nu ten laste van Green Properties.
Het college overlegde met het bestuur van de Ulenpas, het senioren wooncentrum dat tegenover Casa Intermezzo staat. Er is de bewoners van de Ulenpas met klem beloofd dat Casa Intermezzo zou verdwijnen, nadat verschillende keren het gedoogbesluit werd opgeschort. Op 5 juli besloot het bestuur van de Ulenpas met het uitstel te kunnen leven, mits de gemeente aan een aantal voorwaarden voldoet: eind december 2012 moet het zichtbare bovengrondse gedeelte van het gebouw zijn weggehaald en 1 februari 2013 de fundering. Gebeurt dit niet dan zal de nieuwe eigenaar de dwangsom aan de gemeente moeten betalen. De gemeente heeft de bewoners van de Ulenpas per brief geïnformeerd over het demonteren van Casa Intermezzo.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.