Minister Schultz van Haegen op bezoek in Velp

VELP – Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu bracht donderdag een bezoek aan Velp. Dit bezoek was onderdeel van een werkbezoek aan Oost-Nederland en stond in het teken van de plannen om over de IJssellijn en de Twentelijn meer goederentreinen te laten rijden.

Nadat het kabinet dit voorjaar is gevallen, zijn enkele onderwerpen controversieel verklaard, waaronder het Programma Hoofdfrequent Spoorvervoer (PHS) en daarmee dus ook de mogelijke toename van goederentreinen door onze regio. Dit betekent dat de Tweede Kamer heeft gezegd dat dit onderwerp te belangrijk is om besluiten te laten nemen door een demissionair Kabinet. Desondanks bracht deze demissionaire minister wel een bezoek aan deze regio.
Het bezoek was niet aangekondigd, maar toen de SP vernam dat de Minister naar Velp zou komen, wilde de partij toch van zich laten horen. De SP voert al jaren actie op dit onderwerp en wilde ook nu dat bewoners konden laten zien dat die goederentreinen hier niet horen. Hoewel het bezoek van de minister pas een dag tevoren bekend was, zijn er toch behoorlijk wat bewoners gekomen om hun mening ver het PHS duidelijk te maken. “Het bezoek is heel prettig verlopen. Actiegroep RONA heeft rustig kunnen praten met de minister en zij heeft kunnen zien dat die goederentreinen hier niet gewenst zijn”, aldus Tamara Koppelaar, voorzitter van de SP in Rheden. Het RONA heeft duidelijk aan kunnen geven waarom het geen goed idee is om die treinen hier te laten rijden, zoals bijvoorbeeld de geluidsoverlast en schade ontstaan door trillingen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.