Politie waarschuwt voor insluipers en inbrekers

REGIO – De vakanties zijn begonnen, iedereen hoopt op mooi weer. Om die reden waarschuwt de politie inwoners om alert te zijn en maatregelen voor een veilige zomerperiode te treffen. Geef inbrekers of insluipers geen kans. Tips staan op www.politiekeurmerk.nl

Uit een analyse van de aangiften blijkt, dat inbraken en insluipingen op alle plekken in de regio plaatsvinden. Hieruit is ook op te maken dat dit vaak overdag gebeurt. Dikwijls lijkt te gelden dat gelegenheid de dief maakt. Openstaande deuren en ramen zonder direct toezicht van bewoners (lekker klussen in de tuin) en duidelijk zichtbare waardevolle goederen blijken vaak doelwit. Ook is het belangrijk om bij het afsluiten van ramen en deuren de sloten op slot te draaien. Hierdoor voorkomt u de kans om slachtoffer te worden van het zogenaamde flipperen, waarbij inbrekers met behulp van bijvoorbeeld een stuk plastic vrij eenvoudig het slot kunnen openen. Daarnaast adviseert de politie de sleutel uit het slot te halen zodat de zogenaamde gaatjesboorders geen kans krijgen de deuren of ramen te openen. Naast het treffen van preventieve maatregelen is goedgekeurd hang- en sluitwerk van belang. Dieven zoeken altijd woningen uit waar ze makkelijk binnen kunnen komen. Op internet is veel informatie over het Politiekeurmerk Veilig wonen te vinden.

De politie werkt hard om woninginbraken en insluipingen tegen te gaan en op te lossen. Daarbij is ook uw informatie belangrijk. Hoe meer informatie de politie heeft, hoe beter dit is voor het onderzoek en des te eerder zicht op mogelijke daders gekregen kan worden. Ziet u bijvoorbeeld een verdacht persoon in uw buurt lopen, of een auto meerdere malen doelloos rond rijden, schroom dan niet om de politie te bellen. Bij verdachte situaties kunt u bellen naar 112. Voor meldingen waarbij de komst van de politie niet direct noodzakelijk is, bel dan naar (0900) 88 44. Wilt u anoniem blijven? Bel dan naar (0800) 70 00.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.