Handtekeningen voor de bieb

RHEDEN – Het voortbestaan van de plaatselijke bibliotheek in Rheden dorp staat al jaren zwaar onder druk. De drie tienjarige meiden Siena Floris, Roos Liet en Veronique Nusink lieten het er niet bij zitten. Op eigen initiatief begonnen ze een tekeningen- en handtekeningenactie. Hun ‘oogst’ mochten overhandigen aan wethouder Harriët Tiemens.

Het actie voeren ging niet van een leien dakje, ondervond het drietal. Tweehonderd tekeningen uitdelen betekende nog niet automatisch dat ze er ook tweehonderd ingekleurd terugkregen… Uiteindelijk haalden de meisjes toch heel veel tekeningen en handtekeningen op. Ze motiveren hun vasthoudende inzet: “Lezen is leuk! We lezen alledrie heel graag, dan moet je er ook iets voor over hebben!”
Inmiddels is bekend geworden dat een deel van de bibliotheek gehuisvest zal worden in de nog te bouwen Brede School waarin de Rheder Enk en de Sint Mauritiusschool gehuisvest zullen worden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.