Home / Rozendaal / Prins of prinses worden op kasteel Rosendael

Prins of prinses worden op kasteel Rosendael

ROZENDAAL – Prinsen en prinsessen in de dop kunnen zich op woensdag 18 juli helemaal uitleven op kasteen Rosendael in Rozendaal. Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen geeft die dag een cursus ‘Hoe word ik een echte prins of prinses?’.

Prinsen en prinsessen in opleiding worden in hun deftigste prinsen- en prinsessenkleren op het kasteel verwacht. Daar worden ze ontvangen door een hofdame of een lakei die hen meeneemt op een tocht door het kasteel. Tijdens de cursus leren de kinderen nette manieren, zoals het maken van een sierlijke buiging, statig lopen en keurig netjes een kopje thee drinken.
Aan het eind van de cursus bepaalt een echte erwtentest of de kinderen prins of prinses zijn geworden. Na afloop is er een glaasje ranja en mogen de kinderen een presentje uitzoeken in de grabbelton. De cursus is geschikt voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Ze mogen hun ouders en grootouders meenemen.
De cursus begint om 13.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Deelname kost €7,50. Donateurs van Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen krijgen een euro korting. Het kasteel is te vinden aan Rosendael 1 in Rozendaal. Kijk voor meer informatie op www.mooigelderland.nl/rosendael. Reserveren voor de cursus is noodzakelijk en kan via rosendael@mooigelderland.nl of tel.: 026-3644645. 

Lees ook

Afscheid van een bijzondere juf

ROZENDAAL – Veel basisscholen kennen het fenomeen. Zo’n juf die met de school vervlochten lijkt. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.