Jonge kunstenaressen exposeren in Velp

VELP – Drie jonge kunstenaressen exposeren hun werk van 15 juli tot en met 5 augustus in Art Gallery 0-68 in Velp. Roos van Dijk, Simone Albers en Malou Claire zijn net afgestudeerd aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en hebben samen de expositie met de naam ‘Bestemming onbekend’ vormgegeven.

Het werk van Simone Albers uit Nijmegen bestaat uit een serie schilderijen van imaginaire omgevingen. Door middel van collagetechnieken met gevonden beeldmateriaal laat zij architectonische en landschappelijke elementen zien, die zodanig worden gecomponeerd dat ze zowel contrasteren als samenwerken. Zo ontstaat een spel tussen natuurlijke en gecultiveerde onderdelen.
Roos van Dijk uit Utrecht laat zich inspireren door monumentale moderne architectuur. Zij heeft het verlangen overweldigd te worden door de reusachtige bouwwerken. Ingewikkelde patronen ontstaan door reflecties en het ritme van licht en schaduw. Er ontstaat een gelaagdheid als gevolg van de dialoog tussen interieur, exterieur en de huid van het gebouw, die constant verandert als men zich verplaatst.
Malou Claire uit Veenendaal maakt schilderijen waarbij wielrenners centraal staan. Het gaat haar niet zozeer om de presterende sportman tijdens een koers, maar zij probeert zodanig in het leven van de renner te kruipen dat ze een beeld kan geven van de verhouding tussen sporter en mens in zijn meest kwetsbare en persoonlijke momenten. Deze momenten spelen zich vooral af buiten de wedstrijden en ze probeert de balans tussen onder andere spanning en ontspanning vast te leggen.

De expositie van deze jonge kunstenaressen is nog tot 5 augustus te zien in Art Gallery 0-68 aan de Oranjestraat 68 in Velp. De expositie is geopend op dinsdag tot en met vrijdag en op de laatste zondag van de expositie tussen 14.00 en 17.00 uur.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.